diumenge, de febrer 20, 2011

s.e.m.p.e.r. 1: amb jaume pérez montaner

aquest dimecres comencem!


El 23 de febrer s'inaugura a Barcelona el projecte SEMPER: una nova iniciativa que hem posat en marxa per a poetes inquiets: la formació contínua en el camp de la poesia!




Teníem la necessitat imperiosa de rebre estímuls externs que ens ajudaren a enfrontar-nos a reptes desconeguts, o a reptes dels quals hauríem passat de llarg en la nostra producció poètica, i se'ns ha acudit de muntar el SEMPER, el Seminari Estable de Matèries Poètiques en Evolució i Recerca.
No és un curs de poesia! No és per a escriptors novells! És la medecina per als qui encara tenen una ànima jove i l'ànsia els crema entre els dits cada cop que es posen a escriure.

SEMPER és un espai per a l'estudi especialitzat de la poesia en totes les seues formes i expressions.
SEMPER neix de la inquietud per aprofundir en la tasca creadora i de la voluntat de fer-ho d'una manera oberta.
SEMPER pren cos en un cicle de lliçons magistrals i sessions pràctiques impartides per autors dotats d'habilitats i savieses específiques.


Jaume Pérez Montaner


El primer poeta que ens parlarà de com es construeix material poètic serà Jaume Pérez Montaner, poeta valencià de llarga trajectòria. Autor de nombrosos reculls des d'Adveniment de l'odi (1976) fins a Solatge (2009), passant per Màscares (1992), Fronteres (1994). Poeta, assagista i professor. Un mestre de veu serena i amable, però incisiva i sàvia, com la de Joan Fuster, de qui sap un fum de coses. Un poeta cosmopolita i de poble, que se'n va anar a Amèrica a parlar-los dels nostres poetes i, sobretot, d'Estellés, de qui en sap potser més encara, i que ens va dur de regal les traduccions d'e.e. cummings i d'Anne Sexton.