divendres, d’octubre 19, 2012

vonnegut calypso





Els malesherbes fan una revista d’històries rares. Els malesherbes fa temps van tenir el bon gust d’acollir uns autors joves  amics nostres.
Això va ser una bona excusa per treballar-se una presentació a can horiginal i omplir la sala de coleguis fans del fanzine. I perpetrar una sessió de bibliomància demencial que va oficiar un tal  Roger Pelaies (un tipus que s’atreveix amb tot i que no és que sigui transgressor o irreverent: és nitroglicerina pura. O àcid sulfúric. Podria inventar-se una religió sense ni tan sols despentinar-se)
Ara, seguint la brillant carrera iniciada amb el fanzine, fan una passa endavant i es constitueixen en editorial suïcida (Ricard Planas, Ramon Mas i Pau Clemente confessen que s’han emmirallat amb LaBreu i escoltat els savis consells del mestre Quinina) és a dir de les que publiquen allò que els hi agrada i si pot ser coses genials i minoritàries millor. I a bon preu. Comencen amb un Burt Konnegut que parla de gats, traduït per Martí Sales i es preveu que el següent títol sigui del Víctor Nubla. Comença una carrera imparable. Han reincidit en el lloc de presentació (benvinguts siguin) i han tornat a omplir la sala però ara en dilluns i  sense el Roger Pelaez. Aquest cop de les transgressions se n’encarrega l’Edu Za!. que porta una col·lecció de pedals, samplers i meravelles d’aquestes  que fan que, per exemple, ell canti una mica i li respongui tot un orfeó però modern i fotent-li canya .
Llavors ens avisen que al nostre veí-primmirat-d’orella-hipersensible no li fan gràcia els calipsos-tecno-punk i amenaça amb avisar la força pública i hem d’abaixar el volum i sentim els calipsos que queden amb l’ai al cor i acabem amb un gloriós i reververant “Compreu el llibre!”
i tot seguit es va acabar la cervesa i això ja és un senyal: aquell dilluns que es va acabar la cervesa!. Tota una premonició no sabem ben bé de que.
Les males herbes mai no moren. Aquests paios arribaran lluny. Compreu el llibre!