dijous, d’octubre 01, 2015

nit samperiana







Malgrat el bon temps de tardor (m’encanta la tardor, la  primavera està sobrevalorada) hi era tothom, ja se sap, les convocatòries de laBreu apleguen una bona pila de fidels i si hi afegim els fans d’en Màrius Sampere, doncs festa major, com deien alguns. Convocatòria gama extra. La casa plena però sense aglomeracions. Poetes, molts poetes (i no hem vist punyalades malgrat la mala fama)  tot el poetam congregat al voltant de “L’esfera insomne”. Celebració i homenatge a un gran poeta gran, en plena producció, ara, quan podem estar amb ell i compartir emocions i veure com rep la resposta que desperten els seus versos.
Marc Romera amb entusiasme d’editor afortunat, Joan Duran, epistolari i minuciós i Mireia Vidal-Conte amb sobreeiximent emocional sever a la pell, encomanen les ganes de llegir en Màrius i sentir-lo recitar (el llibre conté un disc també!) Se’l veu content, molt content de sentir-se reconegut.
L’acte s’ha fet curt i comença el tercer temps, com al rugby. Heus aquí les rotllanes, retrobaments, novetats, conspiracions, propostes, interaccions, seduccions. La teràpia, vaja. Aquí es couen coses, es lliguen complicitats, es dissecciona l’actualitat i es “raja” del que calgui. I El Tema, esclar, però això ja és un altre tema.
Bona collita, La nit segueix. La parròquia es (és?) dispersa.

Algú s’ha deixat un paraigua.


(I aquí podem llegir la intervenció d'en Joan Duran!)