dijous, de novembre 12, 2015

l'estiuet dels papers díscols







Els joves díscols (gent que no es deixa governar ni corregir fàcilment) ens ofereixen la segona tanda de belles plaquetes. Oficia en Sunyol (bon padrinatge) i incisiu els entrevista.
Aire fresc a l’estiuet i a l’ecosistema literari, diu el mussol del taulell. Curiós això: aire fresc amb poetes sèniors? rondina el fumador furtiu. No és això jove, no és això.És aire fresc a l’edició de poesia, respon la mosca. I si no, goita quina parròquia ha vingut avui: fans dels díscols, més jovent que veterans. Hi ha relleu! ha anunciat un Solà esperançat. Val doncs, complicitat intergeneracional, pontifica l’avantguardista de guàrdia. Fotem-li una mica de canya! rondina el motor deixant anar una de les seves ventositats quan en Lluís invoca la flama i ens recargola:

Dansa la flama,
dansa.
Dansa la pedra,
dansa.
Dansa l’arrel.
Immòbil,
ençà, enllà, vinclada.
Trèmula
 en la constància.

Heus ací una tasca entusiàstica i modèlica -deixa anar el pedant- tractament acurat,
exquisidesa gràfica! Admirable la  tasca d’aquests jovenets que a poc a poc consoliden els seus papers i fabriquen joies, humilment, modestament i amb esforç encomiable.! Però hi ha poques dones, remuga la comissària de gènere.No rallis tant i fes gasto, que només son dotze euros per la causa nen! retalla un amb pintes de llenyataire.
Felicitem-los,felicitem-nos, que no s’aturin els díscols i la poesia.